Fortreffelige Trondheim

Du har sikkert spurt deg selv «hvorfor skal jeg reise til Trondheim, hva har jeg der å gjøre?». Vel, det finnes uendelig mange grunner, og her er fem av dem:

Trøndere. Den aller viktigste grunnen til å reise til Trøndelag er alle trønderne. De finnes selvsagt i andre deler av verden også, men her er det flust av dem. De fleste trøndere er bra folk, og trøndersk er kanskje det beste trøstespråket i verden. Det er bred enighet om dette, bare se her:

Trøndertweet

Jeg liker dem aller best når de sier «hadet no» og «det er greitt, det, sjø». Det har faktisk svært angstdempende effekt. Alle burde ha minst én trønder i livet sitt, men aller helst hundre. Da jeg var i starten av 20-årene var jeg forelsket i noen bergensere, men nå som jeg har fått mer livsvisdom, vet jeg at det er nytteløst. Jeg skal gifte meg med en trønder, og det burde du også.

Nardo. Som bydel er Nardo i aller høyeste grad undervurdert av de fleste. Vi som bor her vet bedre. Her finner du alt du trenger bortsett fra Vinmonopolet, men Valentinlystsenteret er jo ikke så langt unna. For mange er det dessuten en fordel at Vinmonopolet ligger et stykke unna. På Nardo lever voksne, barn, dyr og planter i harmoni med hverandre, vi nyter rett og slett tilværelsen alle mann. En gang tror jeg til og med jeg så en enhjørning, men det kan ha vært en veldig pen og litt rar hund.

Ladestien. Jeg har gått tur i Provence, men klarte ikke helt å nyte så mye som jeg sikkert burde, fordi jeg savnet Ladestien så innmari. Jeg har ennå til gode å oppleve en bedre sti, og jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har stått på Kjerringberget, skuet utover havet og tenkt at “Nå. Nå ordner det seg!”. På grunn av det kuperte landskapet er Ladestien bra for både hodet og rumpa.

Ingeniører. Ingeniører kan brukes til nesten alt. I Trondheim har vi et eget sted som produserer dem. Det heter Gløshaugen, på folkemunne bare «Gløs» (tjukk l). Arbeidsmarkedet for tiden har dessuten resultert i mange arbeidsledige ingeniører som suller rundt og ikke helt vet hvor de skal gjøre av seg, så sjansen er ganske stor for at du kan finne deg en helt egen ingeniør som bare lengter etter noe å gjøre. Tenk på mulighetene!

Mammaen min bor her, og hun er kjempesnill. Og stødig. Kanskje ikke så viktig for deg, men for meg betyr det en hel del.

Det er også verdt å nevne at Hell ikke ligger så langt unna. Hell betyr Helvete på utenlandsk, og det synes de utenlandske er dritmorsomt, så du skal ikke se bort fra at du møter en turist eller to med full blown lættis i eller på Hell. Hvis du ikke er så glad i journalister bør du imidlertid ta turen utenom journalistsesongen, som i 2017 er fra 3.-5. februar. Værnes flyplass ligger rett ved hvis du vil reise et annet sted enn Trondheim. Men det vil du selvfølgelig ikke.

Så jeg sier bare velkommen til Nidaros, denne forunderlige by ingen forlater uten å ha ligget med en trønder. Neida. Men berørt av en trønder, fysisk, mentalt og/eller emosjonelt, blir du kanskje. Hvis du er heldig.

 

Grusomme Marit
Så blid som dette er jeg når jeg går på Ladestien. Jeg gjør ikke det akkurat her, men det er fordi det er så fint der at jeg glemmer å ta selfie. Så da kan du tenke deg.

 

6 thoughts on “Fortreffelige Trondheim


  1. En strålende artikkel! Min eneste lille kommentar er at Valentinlystsenteret kanskje burde vært et eget punkt.


    1. Kanskje Valentinlystsenteret trenger et helt eget innlegg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *