Drømmeanalyse: Gluten

 

Drømte at jeg tatoverte et glutenfritt brød på armen. Wtf, jeg elsker jo gluten!”.

 

Brød representerer ofte grunnleggende behov i livet. De kan være et symbol for positive kvaliteter og store ting du har lært på livets reise. Er det noe du føler du mangler? Og siden det er snakk om en tatovering her tror du muligens at du aldri vil oppnå dette? Du føler kanskje at du er veldig klar for å lære mer og fryde deg over alt livet har å by på, men det er noe som holder deg tilbake.

Husk at gluten er proteiner som kan hjelpe maten å beholde sin form, være et slags lim som holder maten sammen. Jeg tror dette limet er viktig for deg, at du trenger å frigjøre deg fra det som holder deg tilbake og åpne deg for nye muligheter. Det er ikke nødvendigvis slik at du er merket for livet, du har mer kraft og ressurser i deg enn du forstår på det nåværende tidspunkt. DU er hovedpersonen i ditt liv, og det er tid for å fylle rollen med den autoriteten som trengs!

Det virker også naturlig å trekke inn glutenallergi i denne sammenhengen. «Er jeg allergisk mot gluten?» er et av de store spørsmålene vi alle må stille oss før eller siden, på linje med «er det nå egentlig så lurt at jeg formerer meg?» og «skal jeg vie mitt liv til narkotika?»

Et urovekkende aspekt ved akkurat dette er at glutenallergi først og fremst forekommer blant hvite mennesker med nord-europeisk avstamming, så jeg føler meg berettiget til å spørre: «er du nazist?». Jeg er ikke her for å dømme, men dersom du er det har du tatt noen livsvalg som ikke er helt sunne og burde vurdere å endre tankemønstrene dine. Jeg anbefaler i så fall metakognitiv terapi. Og for all del, ikke vær rasist og stå for det. Det er en uting i vår tid at folk absolutt skal stå for ting hele tiden. Jeg mistenker at en del ønsker å komme på tv bare så de kan gjøre dumme ting og stå for det etterpå, og hadde ikke dette vært så i tiden ville kanskje flere holdt seg hjemme og klippet plenen i stedet.

På den annen side fremhever du at du egentlig elsker gluten, så kanskje du allerede er på god vei til å fortrenge din indre nazisympatisør. I dag er det jo mulig å fjerne tatoveringer, selv om det er en smertefull prosess.

Jeg tror konklusjonen må bli at du liker å suse avgårde på livets reise, men har blitt sittende litt for lenge og vente på en eller annen stasjon, kanskje den i Ål. Jeg anbefaler deg å hoppe på neste tog eller buss, det er kanskje ikke så farlig som du tror. Lykke til!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *