Råd: Tjukk og kjedelig

Jeg har blitt tjukk og kjedelig. Hva skal jeg gjøre?

Først og fremst, er det ikke greit at folk er litt tjukke, da? Sånn generelt, synes du ikke det er greit? Kanskje lett å si, men jeg synes iallfall det. Jeg synes ikke det er det man skal fokusere mest på når man skal beskrive en person, kanskje spesielt ikke seg selv. Det spiller etter min mening liten rolle, jeg skjønner jo at det er vanskelig å være tjukk i vårt velformede rumpe av et samfunn, men du bedømmer ikke andre først og fremst etter tjukkhet, og det gjør neppe andre mot deg heller. Og hvis de gjør det er de så usannsynlig dust at du må slutte å henge med dem. Altså, hvis det ikke er dine egne barn eller noe, men da kan du eventuelt nekte dem godteri og bør ta noen grep hva gjelder oppdragelse.

Jeg kom til å tenke på noe jeg opplevde i går som jeg vil dele, selv om det er en digresjon. En mann som luktet sterkt av urin satte seg ved siden av meg på bussen. Først var jeg sånn “Hvorfor? HVORFOR må du sitte ved siden av meg og lukte tiss?!”, men så tok jeg med i det. Han hadde vel sine grunner, kanskje helt legitime til og med. Han har dessuten sikkert mange andre egenskaper enn urinstank, han er nok et mer sammensatt menneske enn som så, kanskje han for eksempel er kjempegod i badminton eller har en gullfisk som han tar vare på på en utmerket måte. Hvorfor skal jeg da basere min oppfatning om ham bare med grunnlag i at han lukter urin? Så urettferdig bør jeg ikke være. Så jeg begynte å fundere over mulige livsscenarioer for denne mannen, og med ett var lukta litt lettere å forholde seg til. Bra for både meg og ham!

Men tilbake til deg. Kanskje er det ikke sånn at DU er kjedelig, men heller at du kjeder deg mye? Du må ha en ekstern i stedet for intern tilnærming til dette. Ikke nødvendigvis klandre de som er rundt deg, men eventuelt skylde på omstendighetene. De tåler det. Jeg tror nemlig det er bra at du er den du er, jeg.

Du kunne for eksempel ha vært en av disse:

  • Hun dama som giftet seg med Berlin-muren
  • Den slemme eksen til Sophie Elise
  • Hunden Tønes (død).
  • Hvilken som helst brunsnegle (folk håper du dør)
  • Bård Hoksrud (vent, jeg tar tilbake den, jeg tror han er en person som ofte har det gøy, men han har kanskje litt høyt kolesterol)
  • En eller annen rasende person som bruker tid på å hate folk fordi de elsker hverandre

Nå ble jeg visst dømmende igjen, men i noen tilfeller er det greit, synes jeg. Særlig hvis det fikk deg til å føle deg litt bedre.

Håper dette var mer nyttig enn diverse visdomsord på Facebook. God helg!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *