Skråblikk: Mange barn liker is

Det kan virke som at mange (de fleste?) barn liker is. Det er mulig jeg overdriver, men det gjør man ofte når man bruker sitt skråeste blikk. Det er på mange måter derfor teksten blir hysterisk morsom.

Antagelsen om at en god del barn er iselskere bygger jeg på egne erfaringer. Jeg likte is selv da jeg var barn, og jeg kjenner barn som liker is kjempegodt. De elsker det faktisk, og noen ganger oppfører de seg ordentlig på butikken bare for å få det. Senest i går var jeg innom min lokale matbutikk, og så en liten jente som kastet paprika utover gulvet med stor entusiasme. «Da blir det ikke is», sa moren. En iskald trussel som kanskje burde brukes enda mer i samfunnet generelt. Det å ikke få is er en vond følelse, også for voksne. Vi voksne er jo egentlig bare forvokste barn med angst, og det å bli nektet is hjelper ikke akkurat på angsten. Hva om vi bytter ut rasismekortet med «da blir det ikke is!»-kortet? Bare et forslag.

Men tilbake til alle disse isfrelste barna. Hva er greia med at de liker is så godt? Er det sukkeret, fløten, det faktum at den er kald, eller kanskje selve kombinasjonen av disse tre? Jeg vet ikke. Men man kan jo more seg litt over at det er såpass vanlig. De fleste av oss er klar over det innerst inne, men når man trekker det frem som et udiskutabelt faktum, virkelig tenker over at sånn er det jo, så kan iallfall ikke jeg annet enn å humre.

Vi voksne har en tendens til å gi barna is oftere om sommeren enn om vinteren. Altså, hva er greia? Som om barn ikke liker is like godt om vinteren som om sommeren! Er det fordi is er ekstra godt når det er varmt? Det kan hende.

Uansett, det er fredag. Kanskje du skal ta deg en is i dag? God helg!

 

Screenshot_2016-08-05-11-31-10-1
Selv jeg liker is. Det har jeg gjort siden jeg var barn.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *